Un Filo di Seta

Un Filo di Seta är ett herrskrädderi med stort miljötänk. Jag som driver det är utbildad herrskräddare med gesällbrev och brinner för två saker: miljö och hantverk. Jag köper in vintagekostymer i ulltyger av mycket fin, genuin kvalitet, återbrukar tyget och syr om till handgjorda, moderna och unika kostymer.

Enligt aktuell miljöforskning är det absolut bästa för klimatet att återanvända redan tillverkade plagg. Vi borde alltså först använda alla kläder som redan har producerats och förlänga deras livslängd. Därför har jag ett samarbete med Skånes Stadsmission där jag tar vara på kläder som de inte kan sälja i butik. (De får in 8 – 10 ton textilier per månad!)

Som sagt brinner jag även för hantverk och handarbete. Jag bedömer varje plaggs potential, byter ut det som är nött, gör om snittet och syr om till moderiktiga, unika plagg. Jag ger plaggen form genom pressning och genom att hålla plagget på ett visst vis i handen när jag syr byggs till exempel en jacka upp efter kroppens former.

Jag har tidigare arbetat som herrskräddare i många år på olika teatrar i Sverige och Tyskland, men med en aktuell klimatkris kände jag behovet av att istället dra mitt strå till stacken och använda mina kunskaper och intressen till att avhjälpa ett stort samhällsproblem.

Det mesta är handsytt och allt görs på plats i Malmö.

Instagram

@unfilodiseta

Se instagramflödet

Facebook

Un Filo di Seta, hållbart herrskrädderi i Malmö

Besök facebooksidan

E-postadress

filodiseta.info@gmail.com

Skicka ett mail

Telefonnummer

0702446950

Ring direkt
No items found.

Fler butiker

Utforska de andra butikerna vi har på Återbruket Mobilia.