Botanica - Växter och prylar

Växter, underbara växter. De tar hand om oss människor så därför tar Botanica hand om dem. Och ganska ofta står det nån liten planta och väntar på Louise Johnsson Zea, som startat och driver Botanica, när hon kommer till Återbruket.

-Då blir jag så glad för att man inte slängt den, utan ger oss möjligheten att ta hand om den, säger Louise.

Botanica tar hand om växter och krukor från företag och privatpersoner som ska flytta, har tröttnat på sina växter eller inte längre har plats till dem. Botanica ger växterna omtanke, näring och skickar in dem i kretsloppet igen och skapar gröna, sköna och vackra miljöer.

-Jag har återbrukat och gjort vid möbler i många år och skapat attraktiva miljöer, men växter lyfter alltid hela känslan och ger en bättre balans, säger Louise.

Växter är så mycket bättre för oss än många egentligen känner till.

-Förutom att de skapar vackra miljöer och bidrar till vårt välmående så tar många av dem upp farliga kemikalier och renar luften – vissa av dem kan ta bort upp till 80-90 procent av gifterna i ett rum, säger Louise. De hjälper också till att dämpa ljud och buller, förbättra luftfuktigheten och dessutom ökar de både kreativiteten och minskar stress. Det behöver inte vara svårt att ha några växter där hemma som man med litet enkla knep kan få så mycket glädje av. Louise hjälper gärna till med både förslag och tips.

-Vi tror att en grönare värld är en bättre värld – en liten växt i taget.

E-postadress

louisezea@gmail.com

Skicka ett mail

Telefonnummer

0732 24 11 39

Ring direkt
No items found.

Fler butiker

Utforska de andra butikerna vi har på Återbruket Mobilia.